LogoDenktank-Rupelstreek

Politiek ongebonden

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Repair Café

16 juni 2018 @ 16:00 - 19:00

Eerste Repair Café in Schelle

 

De minaraad van Schelle organiseert op zaterdag 16 juni in samenwerking met de milieuraad van Hemiksem het eerste Repair Café in Schelle. Elektriciens, naaisters, fietsenmakers en messenslijpers staan er klaar om bezoekers te helpen bij alle mogelijke reparaties.

 

We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn.In de grote hal van het gemeentehuis te Schelle draait op 16 juni tussen 14 uur en 17 uur alles om repareren. Bezoekers krijgen er gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert – kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed – krijgt in het Repair Café een tweede leven.

 

Praktische info

  • Wanneer: Zaterdag 16 juni 2018 van 14u tot 17u
  • Waar: Grote hal van gemeentehuis Schelle, Fabiolalaan 55, gratis inkom.
  • Organisatie: Minaraad Schelle in samenwerking met de milieuraad van Hemiksem en gemeentebestuur Schelle, met de steun van Netwerk Bewust Verbruiken.
  • Contact: Francis Mertens, voorzitter minaraad Schelle, francismertens@hotmail.com, 0484/50 03 56

 

Samen de afvalberg verkleinen

Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, draagt de minaraad van Schelle bij aan het verkleinen van de afvalberg.  Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. We willen na 16 juni op regelmatige basis meewerken aan de organisatie van een Repair Café in de Rupelstreek. Nieuws over data en locatie van de komende edities volgt zo snel mogelijk.

 

Leuk sociaal gebeuren

Via het Repair Café komen buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. Francis Mertens: “Als je samen een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Alle lagen van de bevolking worden bovendien betrokken en vormen zo een sociale mix. En wie niets om te repareren heeft? Die kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken.”

 

Repair Café Vlaanderen

Repair Café is een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken, in samenwerking met LETS Vlaanderen, Transitie Vlaanderen, KOMOSIE, en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant. Sinds 2013 biedt Netwerk Bewust Verbruiken ondersteuning aan lokale groepen in heel Vlaanderen en Brussel die zelf hun eigen Repair Café willen starten. Netwerk Bewust Verbruiken ondersteunt ook het Repair Café in Schelle. Lees opwww.repaircafe.bemeer over het ontstaan, de filosofie en de werking van Repair Cafés, en bekijk er de kalender met toekomstige evenementen.

Gegevens

Datum:
16 juni 2018
Tijd:
16:00 - 19:00
Site:
www.repaircafe.be

Organisator

Minaraad Schelle
Telefoon
0484/50 03 56
E-mail
francismertens@hotmail.com

Locatie

Fabiolalaan 55 2610 Schelle
Fabiolalaan 55
Schelle, 2610 België
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *