LogoDenktank-Rupelstreek

Politiek ongebonden

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Netwerkmoment Watererfgoed

27 april 2019 @ 11:30 - 18:00

Kom op zaterdag 27 april naar het” NETWERKMOMENT WATERERFGOED” op het Droogdokkeneiland in Antwerpen.Wat een heerlijke plek om te vertoeven !

Tussen de al dan niet natte droogdokken. Waar nog niet zo lang geleden echte scheepherstellers aan havenvaartuigen timmerden, wordt nu letterlijk aan de weg getimmerd om u, beste bezoeker, nog beter te ontvangen.  Of u nu komt met de auto, fiets, tram of… per boot via de Schelde en het Kattendijkdok… Ook al ben je geen watererfgoedfanaat, je bent er warm welkom.

 

Aan boten geen gebrek op hét eiland. De hele verzameling kleine roei- zeil- en motorbootjes die voor kort nog onder de hangars aan het Steen schuilden, werden reutemeteut naar hier verhuisd en in grote magazijnrekken gemikt. De resten van de middeleeuwse Doelse Kogge vind je hier in een hangar verscholen. Fiere vrijwilligers showen het lichtschip Westhinder,  terwijl werklozen en vluchtelingen de laatste Ijslandvaarder François Muzin weer vaarklaar maken. Ook de schooltjalk Ortelius ligt op het droge betere tijden af te wachten.

Midden die rijkdom aan maritiem erfgoed, scharrelen kippen tussen de ruwhouten plantenbakken en gezellig straatmeubilair die er goedgekozen nonchalant op de kinderkopjes  zijn neergepoot.

Eind juni 2018 heeft de bevlogen ploeg van Koos Hogeweg de “STORMKOP”-vlag op het Droogdokkeneiland geplant en er een vrijhaven voor jonge en minder jonge avonturiers gebouwd.

Weer of geen weer, iedere dag gaan kinderen klassikaal enthousiast Scheldejutten om met het gevonden afval en ongebreidelde verbeelding prachtige creaties te fabriceren. Levende legende Fons Oerlemans onderhoudt het jonge volkje met olifantastische verhalen over Hannibal in de Alpen terwijl ze samen de Davincibrug in mekaar knutselen. Nu in ‘t klein als repetitie voor het echte werk later.

 

Ook al ben je geen watererfgoed fanaat, stel op 27 april je GPS in op de Droogdokkenweg in 2030 Antwerpen… Je vindt Stormkop op 5 minuten wandelen van het Red Star Line museum.

Van 10.30 tot 12 u laat onze gids je deze splinternieuwe speel-droom- en doeplek ontdekken.

Aansluitend kan je er lunchen en je laten inspireren hoe je van een project op apegapen een publiekstrekker van formaat maakt.

Het volledige programma vind je op www.herita.be/kalender/netwerkmoment-watererfgoed Op deze pagina kan je je meteen inschrijven voor een dag of deelprogramma naar keuze.

Als toemaatje komt Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud om 16 u vertellen hoe ver de Stad Antwerpen staat met haar plannen om van het Droogdokkeneiland een nieuw maritiem museum te maken en hoe zij vrijwilligers hierbij wil betrekken.

 

Graag tot zaterdag 27 april op het Droogdokkeneiland in Antwerpen !

Met maritieme groet,

Eddy Stuer

Voorzitter Watererfgoed Vlaanderen vzw

0476/861200

Gegevens

Datum:
27 april 2019
Tijd:
11:30 - 18:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *