LogoDenktank-Rupelstreek

Politiek ongebonden

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gespreksavond over Noeveren IN de wereld !

17 oktober 2019 @ 21:00 - 23:00

Toegang is gratis

In samenwerking met Davidsfonds en “Noeveren bezorgd” organiseert Denktank Rupelstreek een gespreksavond over Noeveren,…over Noeveren in de wereld,…over een wereld in verandering…

Juni 2018 : Moraalfilosoof en wereldreiziger Walter Lotens belandt in Boom. Hij bezoekt een tentoonstelling van Camiel Van Breedam. De kunstenaar steunt het Noeverenmanifest dat pleit voor het behoud van de oude steenbakkerswijk. Walter praat er met bewoners die bezorgd zijn over de leefbaarheid van hun historische woonbuurt aan de Rupel. Vervolgens reist Walter Lotens naar Frankrijk en Spanje. Ook daar vindt hij burgerinitiatieven die de maatschappij willen veranderen. Met kleine projecten. Van onder uit. Walter trekt de oceaan over naar Latijns-Amerika. Opnieuw vindt hij plekken waar mensen aan een betere wereld timmeren. Met vallen en opstaan. Stap voor stap. Walter volgt die stappen en schrijft er een boek over. Hij geeft het de titel “Rebelse plekken”.

Op 26 oktober vertrekt Walter Lotens opnieuw op reis. Maar eerst komt hij terug naar Noeveren om te praten met Rupelianen Etienne Wils en Eddy Stuer over zijn nieuw boek waarin het eerste hoofdstuk handelt over … Noeveren ! Is Noeveren echt zo’n rebelse plek ? Wat zijn de punten van verschil en overeenkomsten met andere opstandige plekken in de wereld ? Luister en babbel mee op donderdag 17 oktober 2019 om 20 uur in de Machinehal van Steenbakkerij Peeters-Van Mechelen, Noeveren 261 te Boom.
Je bent van harte welkom. Toegang is gratis.
Bedankt om ons van je komst te verwittigen op : eddy.stuer1@gmail.com
PS : Fondy Riverside Bullet Band bestaat 50 jaar. Feestprogramma op www.fondy.be

Gegevens

Datum:
17 oktober 2019
Tijd:
21:00 - 23:00
Kosten:
Toegang is gratis

Locatie

Machinehal van Steenbakkerij Peeters-Van Mechelen
Noeveren 261
Boom, Antwerpen 2850 België
+ Google Maps
Telefoon
0476/86.12.00